Це цікаво

  1. Головна
  2. Блог
  3. Зігріваючі напої для затишних вечорів
31.03.2022
Поділитися

Зігріваючі напої для затишних вечорів

Смачний гарячий напій - це чудовий додаток до прохолодного осіннього вечора. Найчастіше, ми обмежуємся лише кавою або чаєм, проте приготувати можна і щось особливе, не докладаючи багато зусиль. 
Поєднання оригінальних смаків і незвичайна подача, перетворять рецепти напоїв в справжнє мистецтво, а ваші будні наповняться яскравими фарбами і навіть найгірша погода не зіпсує вам настрій.  

 

Пряний чай-латте

  • Вода – 400 г
  • Чорний чай – 3 пакетики
  • Кориця – 1 паличка
  • Сухий імбир – 0,25 ч. л.
  • Мускатний горіх – на кінчику ножа
  • Кардамон – 2 шт., 
  • Гвоздика мелена – 0,25 ч. л.
  • Цукор або мед – 2 ст. л.
  • Молоко – 3 склянки

Пряний солодкий напій з ледь вловимими нотками кардамону та кориці. Щоб приготувати напій спочатку заваріть кип'яченою водою чорний чай, дайте настоятися 5-7 хвилин. В кастулю додайте цукор, молоко, спеції, долийте заварений чай. Доведіть до кипіння та відразу зніміть з плити. Налийте напій в френч-прес, щоб відфільтрувати спеції, або зробіть це з допомогою ситечка. 

 

Безалкогольний сидр

  • Груша – 1 шт.
  • Апельсин – 1 шт.
  • Гвоздика – 2 шт.
  • Лимон – 1 шт.
  • Духм’яний перець – 3 горошинки
  • Свіжий імбир – шматочок
  • Кориця – 1 паличка 
  • Яблучний сік – 2 л

На середньому вогні доведіть до кипіння яблучний сік. Натертий імбир та спеції, а також нарізані скибочками фрукти додайте в каструлю з соком. Варіть напій 7-10 хвилин, потім вимкніть вогонь дайте годину настоятись. Розлийте порційно і насолоджуйтеся ароматним напоєм з пікантними нотками.

 

Гарячий шоколад по-мексиканськи

  • Тростинний цукор – 3 ст. л.
  • Кориця – до смаку.
  • Какао-порошок – 3 ст. л. 
  • Шоколад 75% - 40 г
  • Мигдаль або фундук - 1/2 склянки 
  • Молоко – 3 ст.
  • Ваніль – до смаку
  • Щіпка морської солі

Підсмажте горіхи на сухій сковорідці, змоліть з цукром у кавомолці на борошно. Додайте какао та сіль, перемішайте. Влийте в сотейник молоко. Додайте ваніль, шоколад та розламану на шматочки паличку кориці. Поставте сотейник на середній вогонь, помішуйте до розчинення шоколаду.
Зменшіть вогонь до мінімального, додайте до сотейника горіхово-цукрову суміш, та постійно помішуючи, доведіть до кипіння, але не кип'ятіть. Зніміть сотейник із вогню та дайте постояти під закритою кришкою 5 хв.


Класичний егг-ног

  • Молоко – 2 склянки, 
  • Гвоздика – 5 шт., 
  • Мелена кориця – 0,25 ч. л.,
  • Згущене молоко – 0,25 склянки, 
  • Яєчні жовтки – 4 шт.
  • Цукор – 0,5 склянки,
  • Збиті вершки
  • Ванільний екстракт
  • Мускатний горіх – за смаком

Егг-ног – це своєрідний різдвяний молочний коктейль. Щоб його приготувати змішайте молоко, гвоздику, корицю і згущене молоко в невеликій каструлі. Розігрійте суміш на середньому вогні, але не доводьте до кипіння.
У мисці збийте міксером жовтки з цукром. Обережно, по 1 столовій ложці влийте молочну суміш до збитих жовтків, розводячи їх до рідкого стану. Потім влийте яєчно-молочну суміш назад в каструлю, розігрійте на слабкому вогні і потримайте 3-5 хвилин поки напій не загусне. Додайте трохи ванільного екстракту, розлийте по склянках, прикрасьте збитими вершками і мускатним горіхом.

 

Апельсиновий грог 

  • Чай чорний - 5 г 
  • Гвоздика - 5 шт 
  • Цукор коричневий - 20 г 
  • Апельсин - 1/2 Штуки 
  • Кориця в паличках - 1 шт
  • Журавлина - 100 г
  • Ром темний - 80 мл 

Заварюємо чай, розраховуємо так: 2 чайні ложечки на 300 мл води. Вижимаємо в чай сік апельсину, додаємо спеції та коричневий цукор. Даємо настоятися 5-7 хвилин, під кришкою. В стакани наливаємо ром, кладемо нарізаний апельсин та журавлину, і наливаємо проціджений чай. І все готово! Додати цукор або мед до смаку. 

 

Медовий збитень 

  • Вода - 1 л
  • Мед - 4 ст. л.
  • Гвоздика - 5 шт
  • Кардамон - 6 шт
  • Імбир - 20 г
  • Палички кориці - 2 шт
  • Цукор  - 150 г

Збитень — старовинний слов'янський напій, який готують з меду, прянощів та запашних трав. У 1 літрі води розчинити по 150 г цукру та меду. Потім додати прянощі (гвоздику, корицю, кардамон, імбир – за смаком). Кип'ятити 5-10 хвилин, знімаючи піну (на невеликому вогні). Залишити, щоб напій настоявся пів години. Готовий збитень процідити та пити гарячим. Смачного!